top of page

זיכרון בסלון: מוזיאון, אנדרטה, טלפון חכם: העברת זיכרון השואה בדור דיגיטלי

יום ב׳, 20 באפר׳

|

zoom

האם הטכנולוגיה משנה את מהות הזיכרון? בעזרת סקר של הולוגרומות אינטראקטיביות של ניצולים, צביעת תמונות שחור-לבן של קורבנות, וסלפיז של מבקרים באתרי שואה, ננסה לענות על שאלה זו ורבות אחרות.

הרישום נסגר
אירועים אחרים
זיכרון בסלון: מוזיאון, אנדרטה, טלפון חכם: העברת זיכרון השואה בדור דיגיטלי
זיכרון בסלון: מוזיאון, אנדרטה, טלפון חכם: העברת זיכרון השואה בדור דיגיטלי

זמן ומיקום

20 באפר׳ 2020, 21:00

zoom

פרטי האירוע

שבעים וחמש שנים לאחר תום מלחמת העולם השנייה, זכרון השואה ממשיך לשחק תפקיד בדיונים אודות זהות לאומית, ביטחון, ויחס למיעוטים בארץ ובעולם. בעידן הנוכחי, לאחר פטירתם של מרבית הניצולים ועדי הראייה , זכרון השואה מועבר בעיקר באמצעות מוזיאונים ואנדרטאות, סרטים, ובמידה הולכת וגדלה  - מדיה דיגיטלית. מה היחס בין מדיה דיגיטלית לצורות זיכרון המעוגנות במרחבים קונקרטיים? האם מדיה זו מבכרת צורות מסוימות של זיכרון? האם היא מייצרת צורות שונות של סולידרויות בין אנשים? האם הטכנולוגיה משנה את מהות הזיכרון? בעזרת סקר של הולגרומות אינטראקטיביות של ניצולים, צביעת תמונות שחור-לבן של קורבנות, וסלפיז של מבקרים באתרי שואה, ננסה לענות על שאלות אלו.

ג'קי פלדמן הוא פרופסור לאנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ומכהן כנשיא מרכז ראב לחקר השואה. מחקריו עוסקים בתיירות וצליינות, בזיכרון קולקטיבי, בהנצחת השואה ובאנתרופולוגיה של הדת. הוא גם עובד כמורה דרך מוסמך במספר שפות, בעיקר עם צליינים נוצריים. הוא פרסם שני ספרים: "מעל בורות המוות ומחת דגל ישראל המונף ברמה - מסעות בי נוער לפולין וזהות יהודית-ישראלית" ב- 2008. ו "צליין נוצרי, מדריך יהודי, ארץ הקודש - איך צליינים נוצרים עשו אותי לישראלי" ב-2016. כעת, הוא מבצע מחקר בנושא "אנדרטה, מוזיאון, טלפון חכם: זיכרון השואה בעידן הדיגיטאלי".

נתראה אונליין, יום שני הקרוב 20.4, ב 21:00 בדיוק

כרטיסים

  • לינק לכניסה למפגש

    ‏0.00 ₪
    המכירה הסתיימה

סך הכל

‏0.00 ₪

שיתוף

bottom of page